T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / TAVAS - Tavas Halk Eğitimi Merkezi

Haberler

Haz

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerine kurumumuz olarak katılım sağladık. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.

Her Zaman Her Yerde Herkes İçin Eğitim...

Haz

'' MÜZİK, YAŞAMIN BİR PARÇASI DEĞİL KENDİSİDİR. YANİ 'HAYAT MÜZİKTİR'. MÜZİK İLE ALAKASI OLAN TEK VARLIK İNSANDIR. MÜZİKSİZ BİR HAYAT DA ZATEN MEVCUT DEĞİLDİR.''        MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

 

KURUMUMUZ İMKANLARI DAHİLİNDE MÜZİK ATÖLYEMİZ HAZIRLANMIŞTIR. ÇALIŞMALARDA EMEĞİ GEÇEN DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.

Nis

Tavas'ın Körüklü Çizmesi

Nis

Mahallelerimizdeki okul binalarının kullanılmayan derslikleri tespit edilmiştir. Kullanılmayan bu dersliklerde vatandaşlara yönelik ihtiyaçlar doğrultusunda Halk Eğitim kursları açılmıştır.Açılan bu kurslarımız yoğun katılımla devam etmektedir.

HER ZAMAN HER YERDE HERKES İÇİN EĞİTİM!

Mrt

ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLERİNDE ATIK MALZEMELER SANAT ESERLERİNE DÖNÜŞMEYE DEVAM EDİYOR.

Şbt

Tavas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın Eşi Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendinin himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ne kurslarımızda yapılan etkinliklerle destek oluyoruz. Atık malzemeleri geri dönüşümle kullanılabilir hale getiren değerli öğretmenlerimiz ve kursiyerlerine teşekkür ediyoruz.

Kas

Ulusal Kültürümüzü yansıtan el sanatlarımızın en güzel örneklerinden olan daha çok Bartın yöresinde bilinen fakat Denizli İli Tavas yöresinde yaygın şekilde yapılan gümüş tel kırma işleme, araştırmalara göre 1890-1900 yılları arası ilk defa görülmüştür.

   Tel kırma işlemi tekniği ile diğer nakış tekniklerinden çok farklı ve görünüşü itibari ile de göz alıcı bir işleme çeşididir. Kumaş veya tül kasnağa gerilerek özel iğnesi ile işlenir. İplik olarak kullanılan tel işleme sonunda el ile bükülerek kırılır. Bu nedenle tel kırma adını almıştır.

   İlk zamanlarda tel kırma çeyiz amacıyla yatak yorgan takımlarına yastık ve kırlentlere, gelin bohçasına, sünnet çarşaflarına yapılmakta idi. Günümüzde ise kıyafetlerde, küçük ve büyük çantalarda, kına örtüleri, Mevlit örtüleri, şal, fular, küçük keseler, aksesuarlarda hatta ayakkabı ve terlikte uygulanmaktadır. Sayılabilir özellikteki her tür nakış deseni başarı ile uygulanabilir. Her ne kadar siyah tül tercih ediliyor olsa da değişik renkte kumaş ve tül üzerine gümüş, altın ve bakır tel makaralarla işleme yapılabilir. Desenlerin işleyene göre isimlendirilmesi günümüzde de devam etmektedir. Örnek desenler; kaymak tabağı, bağda gül, asma yaprağı, sarhoş sokağı, mihrap, değirmentaşı, lalezar, çarkıfelek, süpürgeli gibi..